De gemeente Skarsterlân is gek wurden.



Moai no? Ik wie tafallich yn de buert, dat ik tink, lit my it Haskerwide op de plaat sette. Trije sentimeter, dus IT KIN (noch) NET!!!

Mar dat is net wat ik jim fertelle wol.

Wy libje yn in lân mei in soad auto's en oar ferkeer. Foar de measte doarpen in ergernis, want it slûpferkear nimt mar ta. Hjir yn Boarnburgum ek.
Wat is dan faaks in oplossing? In rûnwei. Kostet in soad tiid om soks klear te krijen, mar as it klear is, fynt elts it in pracht.

De plannen betinkers yn de gemeente Skarsterlân ha grif in joekel fan in kater hân, doe't se dit betochten:

 ROTTUM – Het Skarsterlânse college van burgemeester en wethouders overweegt om de Vogelzangweg in Rottum te sluiten. De plaatselijke belangen van Oudehaske en Rottum zijn fel tegen dit voornemen.

De Vogelzang is in natuerlike rûnwei om Rottum hinne. Hat neat koste, want hy lei der al. Pake Jan hie der lân oan. It besparret Rottum mear as de helte fan de auto's dy't fan de A7 in slûprûte rjochting de westkant fan It Feen nimme. Dy fleane oer de Vogelzang. Al sa lang as ik it wit. No ha se dêr op e Jouwer betocht dat it in 'landelijke' wei is. Ja, hallo, grutte ljochten dêr yn jim ergonomysk ferantwurde keammerkes yn it gemeentehûs!!! It is in 'landelijke' dyk. En de perfekte rûnwei. Ik sil jim de rest fan it berjocht lêze litte. Leest en huiver.

De Vogelzangweg is volgens het gemeentebestuur een landelijke weg. Het wegdek en de ondergrond zijn niet berekend op veel en zwaar verkeer. De Vogelzangweg wordt echter veel gebruikt door bestuurders die binnendoor willen, met als gevolg dat de weg regelmatig onderhoud nodig heeft. De hoofdroute loopt over de Binnendyk en de Badweg. Dat is volgens de gemeente ook een prima alternatief. In dat licht is het idee ontstaan om de Vogelzangweg af te sluiten voor doorgaand verkeer. Hoe dat moet heeft de gemeente nog niet uitgewerkt. Eerst wilde zij het voornemen aan de plaatselijke belangen van Oudehaske en Rottum voorleggen.Die zijn fel tegen sluiting van de Vogelzangweg. De dorpen vinden dat de weg een belangrijke doorgaande functie heeft. Bovendien is de toename van verkeer door Rottum ongewenst. De gemeente moet nog een besluit nemen. Wel wordt benadrukt dat de mening van de dorpen van groot belang is.

In nije ûnjouwing, in gemeente dy't in rûnwei slute wol dy't al 30 jier goed funtionearret, soks is ôf te lêzen oan it feit dat er geregeld wat oan dien wurde moat. No, jo sille yn Rottum wenje.

Soe in upgrading ek earne yn de breinen fan dy plannenmakkers omsweve? In rûnwei slute, ik ha it noch nea sa nuver meimakke.

Updeet: Fia twitter kaam dit op my ta:
  jullie lopen achter:-) dorpsbelangen rottum en oudehaske hebben vd mogen vernemen dat weg niet wordt afgesloten!:-)

No, dan wie de kater oer, soe it net?



  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Friese media voeren koerswijziging door

Artificial Intelligence brûke as moreel kompas

Russen