Boekpresintaasje fan my!!!



It jier 2013 of 2014

Rellen tijdens boekpresentatie

Van onze correspondent

DRACHTEN. De omgeving van schouwburg De Lawei in het anders zo rustige Drachten is gistermiddag schoongeveegd door een peloton ME’ers. Aanleiding was de presentatie van een boek, geschreven door de redelijk onbekende Friese schrijver F.J.
Politiewoordvoerder Anne Nauta was klip en klaar in zijn toelichting in het aanpalende gemeentehuis van de gemeente Smallingerland. ‘Sjoch, in presintaasje fan in boek moat in feestje wêze, mar J. bun de kat ek wol wer op it spek. It bliuwt in repetearjend ferhaal mei dizze man.’  
Uit verklaringen van ooggetuigen valt op te maken dat fanatieke aanhangers van de PvdD de aanval zochten toen J, gekleed in een berenvel met indiaanse hoofdtooi, van zijn kameel stapte. Het feit dat de kameel moest knielen voor J. om hem de kans te geven af te stappen, was voor de activisten reden om onder luid ‘Een kameel hoort niet te knielen voor een mens!’ ten aanval te trekken. De ME, die door burgemeester Van Bekkum was getipt over op handen zijnde ongeregeldheden, hield korte metten met de woedende meute. Met de wapenstok, uitgevoerd met lederen handgrepen, maar dit geheel terzijde, werden de anti Friese leuzen schreeuwende actievoerders het Kiriat Onoplein opgejaagd.
De kameel was ondertussen bezig de derde net aangeplante boom van al zijn bladeren te strippen.
Schrijver J. zag één en ander tevreden aan. ‘Negative reklame is ek reklame,’ aldus J, die het eerste exemplaar van zijn nieuwe roman met de titel De Hobbyclub later aanbood aan de kameel. Het dier bleek een groot liefhebber van papieren boeken, voordat J. een handtekening in het boek kon zetten, had de kameel het al verorberd.     

Reacties

Populaire posts van deze blog

Friese media voeren koerswijziging door

Artificial Intelligence brûke as moreel kompas

Russen