Tabloid



Ut de LC fan kommende moandei

Friese schrijver opgepakt met snoepgoed.

Quatrebras.
Zaterdagochtend ging het opnieuw mis met de redelijk onbekende Friese schrijver Ferdinand de J. Hij werd samen met een handlanger aangehouden op het kruispunt Quatrebras.
Politiewoordvoerder Ferdinand van der Meer sprak van een bizarre zaak. ‘De kollega’s folgen him al in skoft, en it foel harren op dat de auto frijwat djip yn ’e fearren hong.’
Na de aanhouding bleek dat de bus van De J. naast een schamel aantal doosjes boeken, propvol snoepgoed zat. Van der Meer: ‘It is fansels in bekende fan ús, en ek dizze kear koe er net dúdlik meitsje wêr’t er it guod wei hie. Wy ha al hast skjin ús nocht fan dizze draaidoarkrimineel. No ferklearre er wer dat er nei ien as oare fair woe.’
De politie heeft De J. kort meegenomen voor verhoor. De handlanger, die beweerde de zus van De J. te zijn, mocht, nadat bleek dat ze over de juiste papieren beschikte, haar weg vervolgen.
Uit onderzoek van één onzer redacteuren bleek dat De J. inderdaad in Oenkerk op de LC Nazomerfair was ingeboekt. Klokslag tien uur verscheen hij met een door de forse wandeling bezweet lichaam op het terrein van Stania State, om zijn obscure proza aan de man te brengen. Volgens woordvoerder Van der Meer was er geen grond om De J. langer vast te houden. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Friese media voeren koerswijziging door

Artificial Intelligence brûke as moreel kompas

Russen