LC 2-4-2014 BREKEND: PvdA voorman Samsom stapt op



Leeuwarder Courant- woensdag 2 april 2014

Diederik Samsom legt functie neer

ASML in de markt voor ex PvdA leider

Een emotionele Diederik Samsom in Nieuwspoort
DEN HAAG- Het hing al in de lucht, maar gisteravond om zeven uur maakte lijsttrekker Diederik Samsom zijn vertrek als politiek leider van de PvdA bekend. Na de desastreus verlopen gemeenteraadsverkiezingen was zijn positie niet langer houdbaar. Emotioneel verklaarde de in 1971 in Groningen geboren Samsom dat het laatste jaar zeer zwaar was geweest. ‘De combinatie van uiterst impopulaire bezuinigingen en de ongetwijfeld daarmee samenhangende afrekening van het electoraat heeft mij laten inzien dat ik niet langer de juiste man op de juiste plaats ben,’ waren de laatste woorden van de bij zijn aantreden nog  als ‘bevlogen’ bestempelde PvdA voorman.
Voor- en tegenstanders roemen Samsom in eerste reacties als sterk in het debat, intelligent en zeer gevat. PVV leider Wilders voegde daar nog kaal aan toe.
Op de aanhoudende stroom geruchten over een spoedig aantreden van Samsom als boegbeeld van micro-elektronica gigant ASML wilde niemand reageren. Jeroen Dijsselbloem wordt algemeen genoemd als ideale opvolger van Diederik Samsom.     

Reacties

Populaire posts van deze blog

Friese media voeren koerswijziging door

Artificial Intelligence brûke as moreel kompas

Russen