Groningen, 2025



 

Voormalig Friesland het nieuwe Tibet?

Zelfverbranding Dokkum

Groningen- In het voormalige Friese stadje Dokkum heeft een inwoner zichzelf overgoten met benzine en daarna in brand gestoken. De man verklaarde in een afscheidsbrief dat hij niet langer kon leven onder het ultra centralistische Groningse bestuur dat hij vergeleek met het Chinese model. Zijn ouders, die de brief openbaar maakten, zijn dadelijk gearresteerd en afgevoerd naar het zwaar bewaakte opnieuw in gebruik genomen kamp Westerbork.
De zwaargewonde man is op weg naar het ziekenhuis in Groningen overleden. Zegslieden verklaarden dat als in Dokkum hulp had kunnen worden geboden, de man het er levend af had kunnen brengen.
Beelden van de zelfverbranding zijn op internet opgedoken, daar het naar communistisch model geboetseerde regeringsapparaat in Groningen alleen de programma’s en beelden van het Gronings Landsdeel TV toestaat. De informatie over de toestand in voormalig Friesland blijft tegenstrijdig. Via internet komen beelden van Groningse overheidsgebouwen die in rokende puinhopen zijn veranderd, Gronings Landsdeel TV verspreidt beelden van een rustig open landschap waar hier en daar een boer aan het werk is. Volgens Groninger deelregeringsambtenaren wordt de situatie in voormalig Friesland door middel van drones scherp in de gaten gehouden. Op de vraag of de beelden uit Dokkum echt waren wilde de woordvoerder niet ingaan.
In voormalig Friesland werkt onder uiterst moeilijke omstandigheden nog één redacteur van CNN, een massale klopjacht op John Smith door een omvangrijke eenheid van de Gronings Landsdeel politie heeft geen resultaat opgeleverd. Volgens de woordvoerder wordt de redacteur geholpen door extremistische ex Friezen, die zich vooral in de grensstreek met voormalig Friesland ophouden. De streek, eerder bekend als ‘De Wouden’ is historisch een broeinest van Fries nationaal socialisme. Alle pogingen van het centrale regeringsapparaat in Groningen om deze veenbrand de kop in te drukken lijken door de recente gebeurtenissen in Dokkum op niets uitgelopen te zijn.
Onbevestigde bronnen spreken van op handen zijnde aanslagen waarbij niemand gespaard zal worden. Anonieme Groningse getuigen, trouw aan het regiem dat vandaag in spoedzitting bijeen kwam in de Ronald Plasterk Kamer, spraken over Oost Europese wapens, die het gebied zouden zijn binnensmokkelt.

De wanhoop over het verlies van de eigen identiteit en het verbod op alles dat met de, in de ogen van de centrale Groninger regering, minderwaardige Friese volkscultuur te maken heeft, is dus in tegenstelling van wat alle wetenschappers en ambtenaren hadden voorspeld, niet na een aantal jaren vergeten. De toenemende berichtgeving over misstanden en corruptie in het Groningse, als het over projecten en beleid in het voormalig Friese gebied gaat, lijkt eerder een versterking van de onderlinge band van de oorspronkelijke bevolkingsgroep, de Friezen, tot gevolg te hebben. De woordvoerder verzekerde dat kosten nog moeite zullen worden gespaard om de ex Friezen in het gareel te krijgen.          

Reacties

  1. Ook op de klei zijn groepen extremistische ex-Friezen actief in het verzet. Door te infiltreren in de Groningse Landsdeel politie zijn ze in staat om de 'Wâldpyken'(inwoners van de Wouden) tijdig te waarschuwen voor klopjachten.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Friese media voeren koerswijziging door

Artificial Intelligence brûke as moreel kompas

Russen