Presintaasje


Derde roman De Jong op Kneppelfreed lokatie

Leeuwarden. Het statige Paleis van Justitie aan het Wilhelminaplein als plek om een Fries boek te presenteren, het lijkt een paradox. Toch zat de oude zittingszaal gistermiddag bomvol.
Kersvers Rink van der Veldeprijs winnaar Ferdinand de Jong presenteerde er zijn derde roman, De Lêste Trúk. Het aandachtig luisterend publiek kreeg een gevarieerd programma voorgeschoteld. Rechter Gerard Tangenberg sprak in een boeiende uiteenzetting over de rechtspraak, die door het beschikbaar stellen van deze locatie volgens hem een goed signaal qua transparantie naar de burgers gaf.
Columnist en Omrop Fryslân coryfee Eelke Lok vertelde over zijn intree in de Friese schrijverswereld, en veegde en passant de vloer aan met het verdwijnen van de ‘sutelaksje’, één van de hoofdredenen voor de daling van de verkoopcijfers van Friese boeken.
Homerus vertaler Klaas Bruinsma was getuige van de gebeurtenissen op ‘kneppelfreed’ en deed daar op zijn geheel eigen wijze geanimeerd verslag van.
Muzikaal was de presentatie in prima handen met Jaap Louwes en Nathaniel van Veenen.
En De Jong? Die sprak de wens uit dat dit niet zijn ‘Lêste Trúk’ zou zijn. Aan de reacties van het publiek viel af te lezen dat hij niet de enige met deze mening was.

Locatie: Paleis van Justitie
Gebeurtenis: presentatie De Lêste Trúk, Ferdinand de Jong
Mmv: Gerard Tangenberg, Eelke Lok, Klaas Bruinsma.
Muziek: Jaap Louwes en Nathaniel van Veenen
Belangstelling: bomvolle zaal     

(Fergees oer te nimmen. Dan ha jim it wurk der net fan, no?)    

Reacties

  1. Geweldich moaie presintaasje. Ik bin dat ek bliid dat de media sa rom fertsjintwurdige by dizze gelegenheid, want de Fryske kultuer kin wol wat stipe en reklame brûke. Ik bin tige benijd nei de bydrage yn KRûte, kommende woansdei en ik ferwachtsje ek loovjende ferhalen yn 'e kranten.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Friese media voeren koerswijziging door

Artificial Intelligence brûke as moreel kompas

Russen