De takomst van de Fryske media




Dinsdag 2 juli 2020                                                                        www.lc.nl



LEEUWARDER COURANT
                                             Sinds 1752


Provinciaal besluit Omrop, FD en LC

CvdK: Sander de Rouwe: ‘Alle Dagen Nijs…’

LEEUWARDEN- In een tumultueuze Statenvergadering is gisteravond het voorgenomen beleidsplan over de Friese media bekrachtigd. Het zogenaamde ‘Alle Dagen Nijs’ plan, dat in het diepste geheim door topambtenaren is bedacht, behelst het weekschema van Omrop Fryslân, het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant.
‘Hoofdlijn is en blijft dat er elke dag Fries nieuws beschikbaar is,’ vertelde Commissaris van de Koning Sander de Rouwe. ‘In dit baanbrekende plan gaan we echt iets anders doen.’
De presentatie van de provincie gaf aan dat vanaf 1 september op maandag en donderdag de Omrop uit zal zenden, op dinsdag en vrijdag het Dagblad en op woensdag en zaterdag de LC zal verschijnen. Op zondag is een compilatie van de week gepland. ‘Door de centralisatie van alle medewerkers in Leeuwarden en het afstoten van het uiterst verliesgevende Nieuwsblad van het Noorden werd ons deze oplossing min of meer in de schoot geworpen,’ aldus een zichtbaar trotse De Rouwe.  De te verwachten grote reorganisatie en inkrimping van personeel zal door een interim manager in goede banen moeten worden geleid. ‘We komen binnenkort met de naam van deze persoon naar buiten. Ik kan u zeggen dat hij zijn sporen in het oplossen van crises ruimschoots heeft verdiend,’ wilde De Rouwe er alleen nog over kwijt. Speculaties over de rondzingende naam Robert Veenstra wilde hij niet bevestigen.       

Reacties

Populaire posts van deze blog

Friese media voeren koerswijziging door

Artificial Intelligence brûke as moreel kompas

Russen