Tips voor de onderzoekers bij SC Heerenveen

Van der Zwan
Vaessen
Koopmans









De weledelgestrenge heer en tevens burgervader Tjeerd van der Zwan heeft ons alhier en in vele andere focusgroepen het zwijgen opgelegd hangende de uit te voeren diepgravende onderzoeken die de onderste steen boven moet halen betreffende de doorlopende casus bij de door velen op handen gedragen en zichzelf graag met het Friese verbonden ziende SC Heerenveen.

Voor dat wij ons neer geven zijn wij van denken dat enige aandachtspunten in de richting van het onderzoekend trio op zijn plaats zijn. Vele handen maken licht werk, so to speek.

Gezien de grondtaal van het debat, is de breedte van de inhoud iets waarmee wij een goede stap kunnen maken. De mannen aan tafel kennend zou het zomaar kunnen dat we nog even naar de inhoud kijken, daarbij niet uit het oog verliezend: We zullen op de inhoud aan elkaar moeten wennen. Dat gezegd hebbende: We moeten focus houden om ons bestaansrecht te rechtvaardigen, echter een teveel aan focus kan schadelijk zijn voor de beoogde synergie.
Duidelijk is wel: Er is commitment gecreëerd, maar daarmee is niet iedere keuze in het proces een afgeleide van de visie. In dat kader moet mij van het hart, zie mij vooral even als meedenker in het proces, er zijn opmerkingen te maken bij het proces dat gevolgd is om te komen tot onderlinge discussie en draagvlak. Laten we als uitgangpunt nemen dat de verschillende zienswijzen ons in dit proces helpen om ‘samen naar beter’ te komen. Aanvulling daarbij: In het toekomstperspectief worden kansen benut om de bestaande structuur een kwaliteitsimpuls te geven. Op ambitieniveau: Ons doel is het in beeld brengen van de status en het voorbereiden van nieuwe kansen en concrete acties. Nieuwe kansen komen ook uit het optimaliseren van reeds sterke clusters.

In de kern is het focuspunt: kansen pakken.

Zo, mijne heren. Dit lijkt me een duidelijk verhaal. Toch?

Reacties

  1. Aldus nietemin tegenstaande dat, een verhelderende uiteenzetting. Waar ik de hele avond mij doende mee zal houden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Friese media voeren koerswijziging door

Artificial Intelligence brûke as moreel kompas

Russen