Een tonnetje hier, een tonnetje daar...

Ha, dêr wie er wer, myn favorite side: de beslutenlist fan de gemeente Smellingerlân (sis mar net Drachten). Dizze kear binne se ta de konklúzje kaam dat de parkearmeters ferfongen wurde moatte. No ha ik noch nea murken dat dy dingen oan ein binne. Der komt altyd kreas in kaartsje út, mar jild moat rôlje, no? Okee, foar alle trouwe parkearders yn Drachten: Hjir giet jim parkearjild hinne. Lees en huiver. En besykje út te rekkenjen hoefolle auto's hjirfoar in healoerke parkearje moatte.


Probleemstelling
Voor het betaald parkeren in Drachten zijn in totaal 32 parkeerautomaten op straat aanwezig. De oudste is van 1993 en de nieuwste zijn in 2010 geplaatst in het kader van de uitbreiding van de zone betaald parkeren. Voor 2011 en 2012 staan respectievelijk 8 en 4 automaten van het oude type op de vervangingslijst. Deze 12 automaten zijn tussen 1993 en 2001 geplaatst en technisch aan vervanging toe. (O, ja?)
Besluit
1. Er wordt een krediet beschikbaar gesteld van €161.680,-- voor de vervanging van de 12 oude P-automaten.
2. De jaarlijkse kapitaallasten ad €25.900,-- (10 jaar lineair) worden gedekt binnen de reguliere middelen voor parkeren (€20.000,--) en de gereserveerde
kapitaallasten voor parkeergarages (€5.900,--).
3. In afwijking van het gemeentelijke aanbestedingsbeleid wordt de opdracht
verstrekt aan TMC.

Foaral punt trije fyn ik opmerklik. As keapman soe ik sizze, lit in stik as wat bedriuwen offerte útbringe. It soe kinne dat ien it foar de helte dwaan kin. Mar ja, sy ha der foar trochleard. Tink ik. Mei ik hoopje. Dochs?

Foar de foarm: Sa'n kring kostet dus in foech € 13000 it stik. En dy meie wy dan wer folsmite.  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Friese media voeren koerswijziging door

Artificial Intelligence brûke as moreel kompas

Russen